Banda de Música de Manacor

Repertori del 2018

Oscar Navarro

El tercer concert de la V temporada a l'Auditori serà un monogràfic d'obres d'Oscar Navarro, dirigides per ell mateix. El programa contindrà aquestres obres:

Concert per a clarinet i banda
Obra carregada d'emoció i ritme amb un suau toc jazzístic i que explota les grans possibilitats tècniques d el clarinet, aprofitant quasi tot el seu registre.
Clarinet solista: Eduardo Bernabéu

El Arca de Noé
Poema simfònic dividit en 10 seccions descriptives dels passatges bíblics de l'Arca de Noè: A la muntanya - La paraula de Déu - El país de les bèsties - La família de Noè - Els Ocells - La vida de la mar - L'Arc a la nit - La tempesta - Destrucció - La nova Terra

Downey Overture
Dedicada a la "Downey Symphony Orchestra", el compositor ha volgut fer una unió de la seva terra i Califòrnia, fent una amalgama de ritmes i colors envoltats en un ambient de dansa, que és l'essència d'aquesta obertura, alegre i enèrgica.

The fly
Obra concebuda per simular musicalment l'efecte d'una mosca volant per totes les seccions de la banda.

Libertadores
La primera part de l'obra està inspirada en el riu Amazones; la segona és una fanfàrria dedicada als líders independentistes, també anomenats libertadores d'Amèrica del Sud, Simón Bolívar i José de San Martin.


Setmana Santa

El programa del concert inaugural de la Setmana Santa és aquest::

    * La Rival - Sebastià Ribot
    * Camí del sepulcre - Antoni Galmés
    * INRI - Enrique Pastor
    * Triste pensamiento - Lluís Rosselló
    * Álma de ángel - Baltasar Moyà
    * Turandot (fragment) - Giacomo Puccini

A les processons del Dijous i Divendres sant s'interpretarà:

    * Álma de ángel - Baltasar Moyà
    * Camí del sepulcre - Antoni Galmés
    * Caridad del Guadalquivir - Paco Lola
    * La Rival - Sebastià Ribot
    * Mektub - Mariano San Miguel
    * Saeta - Joan Manel Serrat

I el Dia de Pasqua:

    * L'encontre - Antoni Galmés
    * "Sa Panada" - (desconegut)

INRI
Obra guanyadora del 1r premi al Concurs nacional de marxes processionals Ciutat d'Alacant el 1999. Pastor (Xirivella, València, 1942) és clarinetista. Va donar classes de llenguatge i clarinet al Conservatori Professional de Música i Dansa de Palma. Entre altres, va dirigir les bandes de música de Capdepera, L'Almudaina i Son Ferriol. És compositor de nombroses obres. El 2011 va regalar a la Banda de Manacor el pasdoble "Set ball Match ball: Rafa Nadal".

Triste pensamiento
Lluis Rosselló Llull (Manacor, 1957 - Manacor, 1935) fou un gran músic i compositor, autor de més de vint-i-cinc obres, entre les quals hi ha les marxes fúnebres Clemencia i aquesta Triste pensamiento. Des de finals del segle XIX fins el 1926 va dirigir la banda "La Manacorense", que fou la banda manacorina més coneguda i llorejada a tota la Illa. La banda aconseguí grans èxits; destaquen la primera posició al concurs de bandes de les fires i festes de setembre de Manacor als anys 1897 i 1906, i a l'Exposició Balear de Palma de 1903. Es diu que el darrer concert el donà la banda l'1 de setembre de 1932, amb motiu de les festes de Sant Roc. Dia 3 de gener de 1933 l'Ajuntament nomenà mestre Lluís "Director Honorari de la Banda Municipal".

Turandot
Final de l'òpera de Puccini (Lucca, Itàlia, 1858 - Brussel·les, Bèlgica, 1924), estrenada a Milà un any i mig després de la mort del compositor. De fet, la deixà inacabada, i fou completada per Franco Alfano. Turandot significa "la filla de Turan", regió de l'Àsia Central pertanyent a l'Imperi Persa. L'òpera és una història d'amor a la Xina imperial, de la que sobresurt el tema "Nessun dorma". L'origen de la història se troba al poema èpic persa Les set princeses, obra de Nezamí Ganyaví (segle XII), recollit per François de la Croix a Els mil i un dies (segle XVIII) amb notables canvis respecte l'original.