Banda de Música de Manacor

Repertori del 2020

Pascual Martínez

El 3r concert de la Temporada 2019-20 a l'Auditori serà amb el clarinetista Pascual Martínez, i podrem escoltar aquestes obres::

Concerto for clarinet - Aaron Copland
Benny Goodman, reconegut clarinetista de jazz, va encarregar una obra per a clarinet a Copland el 1947. El resultat va ser un concert de dos moviments: la primera secció és molt lírica i melòdica; el segon, té un estil jazzístic ple de glissando. Els moviments estan connectats per una cadència per al solista.
Copland (Nova York, 1900 – 1990) fou un compositor de música clàssica i de cinema. Se’l considera un  dels compositors nordamericans més importants del segle XX. Va guanyar un Oscar el 1949 per a “The Heiress”, de William Wyler.

Olympic Fanfare and Theme - John Williams
Fou escrita per als Jocs Olímpics de Los Angeles del 1984. Williams, reconegut compositor de música de cinema, va afrontar la composició com un repte, ja que havia de competir amb l a fanfàrria de "Bugler's Dream" de Leo Arnaud, que s’havia convertit en sinònim dels Jocs Olímpics des que ABC va començar a utilitzar-la per a la seva cobertura televisiva dels Jocs el 1968.

Cuban overture - George Gershwin
Inicialment titulada Rumba, de seguida s’endevina que hem arribat a La Havana, pels ritmes sincopats i les melodies d’inspiració caribenya

Symphonic dances from West Side Story - Leonard Bernstein
Suite de música orquestral de l’espectacle West Side Story, estrenat a Broadway el 1957.    Prologue (Allegro Moderato)
    "Somewhere" (Adagio)
    Scherzo (Vivace e Leggiero)
    Mambo (Meno Presto)
    Cha-cha (Andantino Con Grazia)
    Meeting Scene (Meno Mosso)
    "Cool", Fugue (Allegretto)
    Rumble (Molto Allegro)
    Finale (Adagio)