Banda de Música de Manacor
Música per a banda

Pel 1r concert de la temporada 2021-22, la Banda ha preparat un concert de música escrita expressament per a banda, amb una estrena i una novetat. L'estrena és una obra de Pere Riera, novell compositor i membre de la Banda. La novetat és un poema simfònic per a música en directe i sons enregistrats prèviament. El programa serà aquest:

Obertòrium - Antonio Sánchez Pedro
En Granada, su Granada - Pere Riera (estrena)
Sajelbon - José Alberto Pina
Latin tuba - Mario Bürki - Solista: Felipe Arroyo
La corrida de toros - Mario Bürki

Obertòrium – Antonio Sánchez Pedro (Rafelbunyol, 1969)
Obertura per a banda d'aquest músic-compositor, professor de la Banda Municipal de Música de Palma.

Sajelbon – José Alberto Pina (Cartagena, 1984)
Sajelbon (Noblejas, escrit a la inversa) és una composició basada en la idea del temps i del progrés d'aquest poble situat al cor geogràfic d'Espanya.

La corrida de toros – Mario Bürki (Suïssa, 1977)
Descriu el desenvolupament d'una correguda de toros.


Setmana Santa

Aquesta setmana santa atípica per la pandèmia simateix ens permetrà oferir un concert dins el Claustre del Convent de Sant Vicenç Ferrer. El programa serà el següent:

Caridad del Guadalquivir – Paco Lola
Ave Maria – Charles Gounod
Hallelujah – Leonard Cohen
Mater Mea – Ricardo Dorado Janeiro
Álma de ángel - Baltasar Moyà Sancho
"Nessun dorma", de l'òpera Turandot – Giacomo Puccini
La Rival – Sebastià Ribot Galmés
La Saeta – Joan Manuel Serrat

Ave Maria – Charles Gounod (Paris, 1818 – Saint-Cloud, 1893)
Aquesta melodia de Gounod de 1853 fou composta per ser sobreposada al Preludi núm. 1 en do major de Johann Sebastian Bach, que havia estat escrit 137 anys abans. No fou fins l'any 1959 que Jacques Léopold Heugel en va publicar una versió incorporant la lletra en llatí. El preludi de Bach que forma part d'aquesta composició fou modificat per Christian F. G. Schwencke, per a corregir el que es considerava una progressió defectuosa de l'obra. És per tant l'obra que coneixem a l'actualitat el resultat de múltiples autories i intervencions.

Hallelujah – Leonard Cohen (Mont-real, 1934 – Los Angeles, 2016)
Cançó del 1984 del que fou cantautor, novel•lista i poeta. No fou fins el 1994 en què el tema se va popularitzar, arrel d'una versió de Jeff Buckley.

Mater Mea – Ricardo Dorado Janeiro (A Coruña, 1907 - Madrid, 1988)
Marxa escrita el 1962. Alumne de Manuel de Falla, com a director de banda militar va donar major dignitat a les marxes i himnes que s'utilitzen en la vida castrense. Algunes obres seves encara són emprades pels exèrcits, com per exemple San Marcial, San Quintín o l'himne de l'Exèrcit de l'Aire. També va escriure pasdobles taurins, suites sobre temes gallecs, danses gallegues, sainets lírics, una molt celebrada Suite alicantina i una revista musical que es va representar uns centenars de vegades a Madrid. A més, també es va dedicar a l'ensenyança.

"Nessun dorma", de l'òpera Turandot – Giacomo Puccini (Itàlia, 1858 – Bèlgica, 1924)
Final de l'òpera de Puccini, estrenada a Milà un any i mig després de la mort del compositor. De fet, la va deixar inacabada, treball que va fer Franco Alfano. L'òpera és una història d'amor a la Xina imperial, de la que sobresurt el tema "Nessun dorma".


La Banda canta sarsuela IV

Pel 3r concert de la temporada 2020-21, la Banda tenia previst oferir un concert de sarsuela amb dos cantants professors del Conservatori d'Alacant, però la situació sanitària actual i les restriccions associades ens ha fet impossible tenir aquesta col·laboració. Per això, hem preparat un repertori on els instruments supliran les veus:

La Marchenera (preludi del 3r acte) - F. Moreno Torroba
El duo de la africana (introducció i jota) - M. F. Caballero
La viuda alegre (vals) - Franz Lehor
El caserío (fantasia) - Mariano San Miguel
Las hijas del Zebedeo ("carceleras") - Ruperto Chapí
La leyenda del beso (selecció) - Soutullo i Vert
La Zarzuela (poupurri) - arr. Pascual Peris