Banda de Música de Manacor

Repertori del 2022

Setmana Santa

La setmana santa d'enguany espera recuperar la normalitat després de la pandèmia. Al concert inaugural s'interpretarà::

Jesús preso - Emilio Cebrián
Caridad del Guadalquivir
– Paco Lola
¡Perdónalos! - David Rivas
L'Encontre - Antoni Galmés
Cami del Sepulcre - Antoni Galmés
La Rival – Sebastià Ribot Galmés

Jesús preso – Emilio Cebrián (Toledo, 1900 - Llíria, 1943)
Marxa de processó d'Emilio Cebrián Ruiz, datada del 1943 i dedicada al "Jesús Preso" de la Hermandad de la Vera Cruz de Jaén. Cebrián, il·lustre director de la Banda Municipal de Música de Jaén i fill adoptiu de la ciutat, té nombroses composicions amb temes de Jaén. Seus són els pasdobles Bailén i Manolo, que han format part del repertori de la Banda de Música de Manacor.

¡Perdónalos! - David Rivas
Amb aquesta marxa del 2011, David Rivas (Toro, Zamora, 1980) va voler fer un homenatge a la Setmana Sant de Zamora, i avui per avui és una de les 3 marxes més tocades durant la setmana de Passió. Rivas, professionalment professor de secundària, escriu música per a banda, orquestra simfònica, cor, música de càmera, bandes sonores de teatre i curts cinematogràfics.

L'Encontre - Antoni Galmés
La Banda de Música de Manacor va estrenar el 2017 aquesta marxa d'Antoni Galmés Matamalas (Manacor, 1970), pensada per ser tocada el Diumenge de Pasqua. Galmés ingressà com a clarinetista a la Banda el 1984, i n'ha estat el president entre 2009 i 2011. És director de l'Agrupació Sa Torre i sempre ha estat vinculat al món de la música, sobretot tradicional. Fa uns anys que escriu per a banda de música: el pasdoble Tita Nadal, l'obra El Sol per a banda i cor, la cançó Tot anirà bé, la jota Somni de lluna, a més de múltiples arranjaments.

Cami del Sepulcre - Antoni Galmés
Obra d'Antoni Galmés escrita el 2017 expressament per a la Processó del Sant Enterrament del Divendres Sant. Es tracta d'una marxa fúnebre que ens evoca el caminar lent dels portadors de Jesús, davallat de la creu, de camí al sepulcre on havia de ser enterrat.