Banda de Música de Manacor

Repertori del 2023

Setmana Santa

Certamen

La Banda de Música enguany tornarà participar al Certamen Internacional de Bandes de Música de València, en la 2a categoria. Les obres que presentarà són:

With heart & voice - David Gillingham
Jota del ballet "Sorolla" - Juan José Colomer
La corrida de toros - Mario Bürki

With heart & voice - David Gillingham
Cançó per a la conmemoració d'una escola dels Estats Units, basada en un antic himne espanyol. El títol se refereix a la "veu", que és la música, y el "cor" que es l'emoció que la música transmet en la celebració.

Jota del ballet "Sorolla" - Juan José Colomer
Jota del ballet "Sorolla" de Colomer, compositor d'Alzira nascut el 1966. La jota forma part del seu ballet basat en els murals del pintor Joaquín Sorolla.

La corrida de toros - Mario Bürki
Descripción musical d'una correguda de bous des del punt de vista del compositor, el suís Mario Bürki.


Ai Quaquín que has vengut de prim!

La Banda de Música amb la col·laboració de l'Auditori de Manacor i Ars Antiqua presenta la versió renovada del Quaquín, amb l'essència de sempre però més musical que mai ja que s'han incorporat noves cançons escrites per Antoni Parera Fons i arranjades per a banda per Biel Oliver "Torres". Aquestes noves són:

T'estim més que un bon dinar: duet entre en Tomeu i na Margalida
Bon vent i barca nova: duet entre Mestre Antoni i Don Pau
Plany de Mestressa Bel: plor d'una mare que ha perdut el fill
Trio de Quaquín, mestressa Bel i mestre Antoni
Duo Paquita i Quaquín


Setmana Santa

Repertori per a aquesta Setmana Santa:

L'Encontre - Antoni Galmés
Cami del Sepulcre - Antoni Galmés
¡Perdónalos! - David Rivas
Mektub - Mariano San Miguel
La Saeta - Joan Manel Serrat
Hallelujah - Leonard Cohen
Caridad del Guadalquivir - Paco Lola
La Rival – Sebastià Ribot Galmés

L'Encontre - Antoni Galmés
La Banda de Música de Manacor va estrenar el 2017 aquesta marxa d'Antoni Galmés (Manacor, 1970), pensada per ser tocada el Diumenge de Pasqua. Galmés ingressà com a clarinetista a la Banda el 1984. És director de l'Agrupació Sa Torre, guardonada enguany amb el Reconeixement de Mèrits de l'Escola de Mallorquí, i sempre ha estat vinculat al món de la música, sobretot tradicional.

Cami del Sepulcre - Antoni Galmés
Obra d'Antoni Galmés escrita el 2017 expressament per a la Processó del Sant Enterrament del Divendres Sant de Manacor. Es tracta d'una marxa fúnebre que evoca el caminar lent dels portadors de Jesús, davallat de la creu, de camí al sepulcre on havia de ser enterrat.

¡Perdónalos! - David Rivas
Amb aquesta marxa del 2011, David Rivas (Toro, Zamora, 1980) va voler fer un homenatge a la Setmana Santa de Zamora, i avui per avui és una de les 3 marxes més tocades durant la Setmana Santa. Rivas és professor d'educació secundària, escriu música per a banda, orquestra simfònica, cor, música de càmera, bandes sonores de teatre i curts cinematogràfics.