Banda de Música de Manacor
Música Mallorquina

La Banda prepara un concert de música mallorquina, en col·laboració amb l'Agrupació "Sa Torre". Alguns temes són::

    * Connaught - Antoni Galmés Matamalas
    * Sa Nostra Terra - Enrique Pastor Celda
    * Suite de la "Simfonia La Serra de Tramuntana" - Antoni Mairata March
    * Somni de lluna - Antoni Galmés Matamalas
    * Terra de foners - Mario Errea del Pago (lletra B.I.Oliver)

Connaught
Obra d'Antoni Galmés, clarinetista i ex-president de la Banda, dedicada als Xeremiers de Petra.

Sa Nostra Terra
Obra d'Enrique Pastor escrita el 1979 inspirada en el folklore de Mallorca. Fou estrenada per l'orquestra "Ciutat de Palma", dirigida per Julio Ribelles

A. MairataSuite de la "Simfonia La Serra de Tramuntana"
Suite de la simfonia encarregada per l'Ajuntament d'Andratx a Antoni Mairata per dedicar-la a la Serra de Tramuntana i a tots els involucrats en la recuperació després de l'incendi del 2013. La simfonia fou estrenada el 28/6/2015 al Castell de Son Mas.
Antoni Mairata (Campanet, 1994) quan tenia 7 anys ja se li va concedir un premi a la seva primera composició i a l'edat dels 14 va escriure una òpera per a orquestra simfònica, cor i solistes vocals anomenat "Aquil·les".

Somni de lluna
Jotes d'Antoni Galmés, que formen part del repertori habitual de l'Agrupació Sa Torre, i arranjades especialment per a banda.


Setmana Santa

Per a les processons d'enguany la Banda ha preparat:

    * Caridad del Guadalquivir - Paco Lola (arr. J. José Puntas Fdez.)
    * La Rival - Sebastià Ribot
    * Marxa fúnebre - Chopin
    * Mektub - Mariano San Miguel
    * Nuestro Padre Jesús - Emilio Cebrián
    * Saeta - Joan Manel Serrat (arr. G. Fdez. Ríos)
    * Triunfal - José Blanco

A més, pel concert inaugural, la Banda també prepara:

    * Adagio del concert per a clarinet el LaM k. 622 - W. A. Mozart
    * Andante per a flauta i orquestra en DoM k. 315 - W. A. Mozart
    * Ave Maria - Franz Peter Schubert

Adagio del concert per a clarinet el LaM k. 622
Mozart (Salsburg, 1756 - Viena, 1791) en tota la seva vida va escriure 11 concerts per instruments de vent. El primer va ser un concert per a trompeta (a dia de avui desaparegut) a l'any 1768 i el darrer el de clarinet en La major K 622, acabat dos mesos abans de morir. Gràcies a una carta que va escriure a la seva dona sabem la data que va acabar aquest concert. El concert el va dedicar al seu amic clarinetista Anton Stadler, famós instrumentista de l'època. En un primer moment va ser escrit per a clarinet Tenor en sol major, i ell mateix, no sabem el motiu, el va transportar a La major.
El clarinet solista serà Joana Maria Albons.

Andante per a flauta i orquestra en DoM k. 315
Composició del 1778, encàrrec d'un flautista holandès. Se creu que se va escriure a l'estil d'un segon moviment de concert com alternativa al segon moviment original del Concert no. 1 per a flauta i orquestra en Sol major, també de 1778.
La flauta solista serà Alba Allès.

Ave Maria
Schubert (Viena, 1797 – 1828), el mestre del lied (cançó breu per a veu i piano) va escriure Ellens dritter Gesang, arranjament d'una cançó popular del poema èpic La dama del llac de Walter Scott. En el poema es canta una cançó dirigida a la Verge Maria, invocant la seva ajuda, que és aquest Ave Maria.
La soprano serà Carme Garí, col·laboradora ja habitual de la Banda.

Marxa fúnebre
Composta el 1837 per Frédéric-François Chopin (Żelazowa Wola, Polònia, 1810 – París, 1849) (el poeta del piano) la va afegir a la Sonata per a piano no. 2 op. 35 en si bemoll menor. Aquesta famosa marxa es va interpretar al costat de la tomba de Chopin durant la seva sepultura, i també s'ha utilitzat en funerals de grans estadistes com John F. Kennedy, Winston Churchill, Margaret Thatcher o Leonid Brezhnev.



Les músiques de sant Antoni

El Patronat de sant Antoni ha convidat la Banda i l'Agrupació Sa Torre a fer un concert amb les músiques que sonen a les festes del sant. Per aquest motiu, Antoni Galmés, clarinetista de la banda, ha fet l'arranjament per a banda del tango "Bàmbols" del sainet "Ai Quaquín que has vengut de prim!", música d'Antoni Ma. Servera i lletra de Sebastià Rubí.
El 2016 farà 45 anys de l'enregistrament en vinil del "Quaquín". Aquí podeu veure com va tractar la notícia la revista Perlas y Cuevas el 16 d'octubre de 1971.